Så här kärnar jag ur granatäpple utan stänk. Halverar och skär ett kryss i båda ändar. Lossar kärnorna under vattenytan och plockar sedan bort allt bös som flyter upp till ytan. Lätt som en plätt! [video mp4="https://files-aller-blogger-platform.aws.aller.com/uploads/sites/141/2025/12/karna-ur-granatapple.MP4" data-setup='{"fluid": true, "autoplay":false}'][/video]Här visar jag hur jag gör, tryck på play-knappen. Älskar att dekorera med granatäppelkärnor. Både vackert och gott. Här min grönkålssallad med fänkål och apelsin. Ädelosttårta på pepparkaksbotten som jag dekorerar med granatäpplekärnor och rosmarin är ett gott och vackert inslag på bordet. Kan serveras som förrätt, tilltugg, på buffé eller ett mingel. Ugnsrostad brysselkål med salvia och granatäpple. Serveras som tillbehör eller kanske som ett grönt inslag på julbordet.Ännu mera decembermys.Hela december fylls i år med recept, pyssel och inspiration. En del från arkivet och en del nybakat. Och så lite nytt julpyssel eller inspiration till dukning och julklappsinslagning. Hoppas att jag kan inspirera dig! Här kan du se alla inlägg med decembermys.Ännu mera blomster och bakverk.Det betyder så mycket att du tittar in här och följer min värld av blomster och bakverk. Häng gärna med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Är du en av dem som jag skriver till varje vecka i mitt fredagsbrev? Om inte får du gärna bli min brevkompis genom att fylla i dina uppgifter längst ned på denna sida. Om du uppskattar mina recept och inlägg blir jag glad om du trycker på hjärtat eller stjärnorna (på inläggen med recept). Tack!