Frukostar för både vardag och helg - här är mina godaste frukostar till dig som önskar duka fram något annat än en smörgås. Jag har ju en hel kategori här inne som heter Frukost där du hittar mer inspiration. Men här är mina favoriter. Hoppas att du hittar något som räddar dig i vardagen och får dig att njuta extra mycket på helgen.Ja, och skulle du vara typen som mycket hellre tar en kopp kaffe och en macka till frukost så är det bara att fortsätta till kategorin Bröd.Frukostar för både vardag och helg. Bovetegröt med bär är en kall gröt som görs på blötlagt helt bovete, bär, äpple och en god krydda. Det låter kanske konstigt men blir förvånansvärt gott. Det blir två portioner av det här receptet, så antingen njuter du av att ha två färdiga frukostar i kylen eller så bjuder du någon mer på frukost. Jag kallar det frukost på burk för att jag förvarar frukosten i den praktiska glasburken med lock. Den går utmärkt att ta med som både frukost eller mellanmål. Och bovete är naturligt fritt från gluten. En annan frukost på burk och kall gröt är det som kallas overnight oats, eller över-natt-gröt. Overnight oats med äppelmos (bilden ovan) är min favorit! Ibland toppar jag med granola, ibland med nystekta äppelklyftor pudrade med kanel.Här en variant på overnight oats med rivet äpple i gröten.Och här har jag rivit päron i gröten, en overnight oats med päron och nystekta päronklyftor. Min egen grötblandning är en mix som numera alltid finns i en stor burk i köksskåpet. Den här gröten passar mig utmärkt just nu i livet och är den gröt som håller mig mätt länge. Granola är toppen på toppen.Granola är så otroligt gott och jag gillar att man kan variera recepten i det oändliga. Det är också ett bra sätt att tömma skafferiet på en massa påsar med bara lite grann kvar i botten.Man kan säga att det är som rostad müsli. Smakerna framträder på ett annat sätt vid rostningen och det blir ett så gott tuggmotstånd. Jag har gärna granola på det mesta i frukostväg. Yoghurt, chiapudding, smoothie, overnight oats. Allt som blir ännu lite godare med granola på toppen.En stor favorit är saffransgranola. Kanske mest under andra halvåret men smakar tamejsjutton gott året om. Det här receptet är ett riktigt bra basrecept på granola där du kan addera eller byta ut ingredienser. Och önskar du annan smak än saffran är det bara att justera.Chokladgranola kan ju låta som rena rama sockerchocken, men den här varianten har en lätt ton av kakao och en stor näve kakao nibs som ger ett härligt tuggmotstånd.Pepparkaksgranola är värmande gott med smak av både kanel, kardemumma, ingefära och kryddnejlika.Det låter jättekonstigt men att krydda sin granola med lakrits och ingefära blir förvånansvärt gott. Smoothie i glas eller skål.Jag kan ha smoothie-perioder och framför allt kanske under vår och sommar. Ett stort glas smoothie och två kokta ägg är en utmärkt frukost för mig. Fast ibland skippar jag äggen, gör smoothien lite tjockare och serverar i en skål där jag toppar den med granola och äter med sked.Basen i min smoothie är oftast turkisk eller grekisk yoghurt och havregryn. Sedan tillsätter jag gärna frysta bär och försöker hitta en balans mellan sött och syrligt. Och gärna pumpakärnor, ingefära och nötsmör. Smoothie med lingon och nektarin. Smoothie med mango och nektarin.Smoothie med avokado och gröna ärter.Smoothie med jordgubbar, nektarin och tomat.Ännu mera blomster och bakverk.Det betyder så mycket att du tittar in här och följer min värld av blomster och bakverk. Häng gärna med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Är du en av dem som jag skriver till varje vecka i mitt fredagsbrev? Om inte får du gärna bli min brevkompis genom att fylla i dina uppgifter längst ned på denna sida.