Alla goda glassar i ett samlingsinlägg så att du enkelt kan botanisera, hitta länkar och prova nya glassar. Bra va! Här finns glassar som både innehåller mjölk eller är mjölkproteinfria, glassar utan ägg och så några varianter utan vitt socker. Glass i stora lass! Tips! Om du vill göra mjölkproteinfri glass på samma sätt som jag gör glassarna på kondenserad mjölk och vispgrädde så vill jag tipsa om att det finns mjölkfri kondenserad mjölk att köpa. Om du googlar "vegansk kondenserad mjölk" så bör du hitta både produkter och recept för dig som hellre gör din egna. Alla goda glassar! Jordnötsglass med choklad, ännu en enkel glass baserad på kondenserad mjölk och vispgrädde. Den här gången hade jag i ekologiskt jordnötssmör, lite hackad choklad och salta jordnötter. Riktigt gott! Pistageglass på tre ingredienser. Glassen ni hittills älskar mer än någon annan glass. Och jag förstår er. Salt kolaglass på tre ingredienser är ännu en glass som görs utan glassmaskin. I vanliga fall använder jag sötad kondenserad mjölk men denna gång tog jag kolavarianten, även kallad dulce de leche. Vilket alltså är kondenserad mjölk som kokat så länge att det blivit till den ljuvligaste kolasås. Kaffeglass är en stor favorit i familjen. Vill du toppa glassen med något gott måste du kolla in receptet på rostad mandelmassa. Kardemummaglass! Det här blev succé och jag förstår inte att jag inte tänkt på att smaksätta glassen med kardemumma tidigare. Jag som älskar kardemumma! Så gott till både frukt- och bärpajer där man kanske vanligtvis ställer fram vaniljglass. Glasspinnar på kokosmjölk, frysta bär och lönnsirap. Blev sååå goda! Helt mejerifria och bara lätt sötade. Glasstårta är alltid glasstårta! En härlig och festlig dessert att ställa fram på bordet. Jag gör min glassbomb med kladdkakebotten och maräng. Choklad- och kaffeglass på kikärtsspad är en mjölkproteinfri glass på kokosolja och kokosmjölk. Smaksatt med kakao och snabbkaffepulver av sorten espresso. Krämigt och gott! Rabarbersorbet, så gott! Innehåller varken ägg eller mjölk och jag har provat att söta både med och utan vitt socker. Frysta vindruvor, ät som de är eller mixa till glass. Perfekt svalka varma dagar. Bananglass på frysta bananer och turkisk yoghurt. Snabbt och gott! Rabarberglass med kardemumma. En lite mera gräddig typ av glass, inte så krämig. Men god! Påminner faktiskt en del om farmors rabarberparfait, som ju innehåller ägg så toppen att kunna göra en äggfri variant. Blåbärsglass, alltså bara färgen gör mig glad! Mangoglass som görs på kikärtsspad, socker och fryst mango. Som ett mellanting av glass och sorbet. Gott! Jordgubbsglass är sommar! Den allra första glassen jag gjorde med kondenserad mjölk och vispgrädde. Det var som att en helt ny värld av möjligheter öppnade sig. Rabarberparfait från farmors receptsamling. Med en liten justering. Och så tipsar jag om rostad vit choklad till. Gotteligott!Ännu mera blomster och bakverk.Det betyder så mycket att du tittar in här och följer min värld av blomster och bakverk. Häng gärna med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Är du en av dem som jag skriver till varje vecka i mitt fredagsbrev? Om inte får du gärna bli min brevkompis genom att fylla i dina uppgifter längst ned på denna sida. Om du uppskattar mina recept och inlägg blir jag glad om du trycker på hjärtat eller stjärnorna (på inläggen med recept). Tack!