Tre tilltugg i rågskålar, det här bjöd vi på till ett glas bubblande dryck och det blev så himla gott och uppskattat att jag vill tipsa er. Bilderna är knäppta med mobilen i all hast innan välkomstskålen så ni får ta det för vad det är. Vi tycker rågskålarna är goda och köper oftast de med naturell smak. Det tar lite längre tid för de här skålarna att bli blöta, men det är ändå bra att fylla dem så nära servering som möjligt. Rågskålar med srirachamajonnäs, hackad gurka, räkor, rostade sesamfrön och koriander. Jag inspirerades av det här receptet hos ICA. Blandade majonnäs med srirachasås som jag lade i botten, på med fint hackad gurka, några räkor och sedan rostade sesamfrön och färsk koriander. Några skålar utan koriander då det är en vattendelare. Sesamfröna rostar jag i het och torr stekpanna tills det knäpper om dem och de får lite färg. Rör om och skaka pannan så att de inte bränns. Häll på fat och låt svalna. Det här kan göras i god tid. Vi hade tänkt att göra den viltröra som vi gjort flera gånger tidigare, även om det var länge sedan. Det var numera svårt att hitta rökt viltkött så jag tog ett rökt skivat kött som jag tänkte hade mycket smak. I övrigt enligt recept men med vanlig creme fraiche. Hade tänkt lägga caviar på dessa också, men det missade jag visst. På samma sida som receptet med räkorna fanns en ostkräm med gröna ärtor. Det kändes som ett bra komplement till rörorna med räkor och kött. Den blev god men ganska mäktig. Se till att den är rumsvarm så att den går att spritsa. Toppade med tångcaviar.Alla röror och komponenter går att förbereda i god tid. Jag förvarade allt i olika burkar i kylen. Ostkrämen lade jag i en spritspåse i kylen, men tog fram i god tid så att den gick att spritsa. Övrigt fylldes på med små skedar.Hoppas att det smakar!