Cashewricotta på en söndag Känner att jag måste prata lite mer om den cashewricotta jag gjorde häromsistens och använde till min Filopaj med sparris, vilket också är mitt bidrag till Månadens Gröna nu i maj. För mig som är känslig mot mjölkprodukter så är detta ett briljant sätt att ersätta ricottan med i olika recept. När jag googlar ser jag flera som exempelvis använt cashewricotta i lasagne. Ser framför mig att cashewricottan skulle kunna användas både som dipp eller att bre på fröknäcke. Kan smaksättas på en mängd olika sätt. Till pajen hade jag torkad ramslök, vilket jag verkligen gillar. Men jag kan tänka mig både persillade, vitlök, gräslök, citronzest. Här kan smakerna verkligen varieras beroende på hur den ska serveras och till vad. Tänk att cashewnötter kan öppna upp så många möjligheter. Här hittar du receptet på Filopaj med sparris och cashewricotta. Och detta blir mitt söndagsstilleben denna andra veckan i maj. P.S. Kom ihåg att bidragen till Månadens Gröna ska vara inne senast den 25:e. Temat för maj är sparris, månadens värd är Tina och här lämnar du ditt bidrag. D.S.