Pumpapuré, har du bakat med det någon gång? I många utländska recept står det att man ska använda en burk pumpapuré. Men det är inte alltid så lätt att hitta här hemma. Däremot är det plättlätt att göra sin egen puré av pumpa. Jag brukar köpa Hokkaido och Butternutpumpa och tycker att båda blir bra men kanske att Hokkaido liksom är lite krämigare.PumpapuréDela en matpumpa på mitten och gröp ur kärnorna. Olja snittytan lätt och lägg med snittsidan nedåt på bakplåtspapper. Rosta tills pumpan är mjuk, det tar omkring 45 minuter i 200° ugnsvärme (eller 175° varmluft). Du kan nu liksom lyfta av skalet. Eller så vänder du på halvan och gröper ur köttet.Kör pumpaköttet i mixer till en puré och förvara i burk med lock i kylen. Pumpapurén håller ungefär en vecka i kylen men kan också frysas in.Jag brukar skölja av pumpakärnorna i en sil och sen låta torka innan jag rostar dem med lite olja och salt på plåt i 180° i ca 20-30 minuter. Det sprätter lite i ugnen när de torkar men det är som det ska.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Så ladda med pumpapuré så ska vi baka både ett pumpaformat bröd och goda muffins. Det blir så gott och fint!