<div style="text-align: left;"><span style="text-align: justify;">Befinner mig i </span><a style="text-align: justify;" href="https://blomsterochbakverk.se/2013/july/mitt-paradis.html" target="_blank" rel="noopener">mitt somriga paradis</a><span style="text-align: justify;"> och njuter av ledighet och tid med familjen. Sol och hav och stillhet. Och annat som passar när man är här på ön. Min morfar sade alltid att det är bättre väder på Gotland och tänk att det ofta stämmer. Här kan jag dock njuta utan väder i tankarna. Att bara blicka ut över havet. Ta promenader. Fika. Plocka sig en bukett av Gotlands rika utbud längs vägrenen. Och igår såg jag att man kunde köpa sig en hel låda av öns godaste jordgubbar, de från Stenhuse Gård. Så femton askar rensades och tolv liter ligger i frysen för hemtransport om några veckor. En hel del hamnade i magen. Och så blev det en burk med rårörd jordgubbssylt. Det allra enklaste sättet att få en smak av sommar i yoghurten eller till plättarna.</span></div> <div> <div style="text-align: left;"></div> <div> <div style="text-align: left;"> </div> </div> </div> <div></div> <div> </div> <div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Jag fick ihop till en stor burk genom att lägga drygt 1 liter jordgubbar i en skål och tillsätta knappt 1 dl strösocker (söta efter behag). Sedan fick det stå en stund och därefter mosade jag ihop allt med en gaffel. Häll sedan på väl rengjord burk och ställ i kylen, det håller sig i ca en vecka. Eller lägg i mindre askar och frys in för längre hållbarhet.</div> <div style="text-align: justify;"> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Inte bara snabbt och enkelt utan även gott som hejsan.</div> </div> </div>