<div style="text-align: left;">Coleslaw, jösses vad gott det är. Äter till allt. Vitkålen är fantastisk just nu och alla kålväxter innehåller massvis med mineraler och vitaminer. De är även bra för immunförsvaret, renar kroppen och är bra för magen. Just vitkål ska vara bra för tarmfloran då den är proppfylld med nyttiga bakterier (probiotika). Jag som med anledning av min rosacea (se tidigare inlägg <a href="https://blomsterochbakverk.se/2013/june/det-glutenfria-livet.html" target="_blank" rel="noopener">här</a>) arbetar på att höja saltsyrenivån i magen och få en balanserad tarmflora äter olika tillskott men det känns bra att fylla på med goda bakterier genom maten också. Andra livsmedel som tillför bra probiotika är bland annat psylliumfrö, linfrö, vitlök, gul lök, jordärtskocka, sparris, bananer, yoghurt. Är du nyfiken och vill läsa mer kan du göra det <a href="http://www.halsosidorna.se/Probiotika.htm" target="_blank" rel="noopener">här</a>.</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Hur rör man ihop sig en skål med coleslaw då? Jo, halvera vitkålen och stöd den med roten mot magen. Ta en osthyvel och hyvla tunt direkt ner i en skål (ca 200 g). Eller ta en mandolin om det finns en sådan i köksskåpet. Skala och riv en morot. Blanda ihop med vitkålen. Vi tycker det är gott att ha i en bit hackad rödlök också, men det är en smaksak. Sen tillsätter du 3/4 dl majonnäs (riktigt god eller hemmagjord), 2-3 msk creme fraiche, 1,5 tsk dijonsenap och så lite salt. Blanda samman och låt gärna stå en stund innan servering. Håller sig bra i kylen ett par dagar. Om det räcker och blir över vill säga.</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Smaklig spis.</div> <div style="text-align: left;"></div>