Rawbollar är gott och de här har smakerna av blåbär och nypon. På ett lite annorlunda sätt. Rawbollar passar mig när jag som nu undviker det vita sockret. Fick frågan om jag ville prova ett par produkter för att kunna göra två sorters rawbollar och det lät spännande. Smakerna nypon och choklad samt blåbär och lakrits passade mig fint.Rawbollarna blev riktigt goda med mycket smak. Däremot blir det fortfarande rätt sött, både med mängden torkad frukt och fruktsoppan. Men visst kan det vara ett alternativ och om du ändå har soppan hemma kanske du vill prova. Rawbollar med blåbär & lakrits2 dl skalade, osaltade pistagenötter1 dl dinkelflingor6 mjuka, torkade fikon (100 g)1 dl torkade blåbär (70 g)1 krm äkta vaniljpulver1 dl blåbärssoppakokosflingorlakritspulverfinhackade pistagenötterMixa pistagenötter och dinkelflingor till fina smulor. Klipp fikonen i mindre bitar. Lägg i fikon, blåbär och vaniljpulver och kör smuligt. Tillsätt blåbärssoppan. Kör till en tjock smet. Forma till bollar, rulla i kokos, lakritspulver och pistagenötter. Ställ kallt i cirka 30 min. Förvara svalt. De här tänker jag kan göras mindre söta genom att du gör din egen nyponsoppa och väljer mängden sötning själv. Här hittar du receptet.Rawbollar med nypon & choklad2 dl sötmandel2 dl havregryn12 urkärnade, mjuka dadlar (200 g)1 dl nyponsoppa2 msk kakaokokosflingornyponpulverMixa sötmandel och havregryn till fina smulor. Lägg i dadlar och kör smuligt. Tillsätt nyponsoppa och kakao och kör till en tjock smet. Forma till bollar och rulla i kokos och eventuellt nyponpulver eller nyponskal. Ställ kallt i cirka 30 min. Förvara svalt.I samband med det här inlägget har jag fått hem en kasse med produkter och råvaror för att kunna göra ovanstående recept. Utskick och recept kommer från Sagolika.