<div style="text-align: left;"><span style="text-align: justify;">Vet inte hur det är med er, men jag är lite svag för det här med kokos. Och kokos tillsammans med choklad. Det finns ju en godisbit därute i hyllorna som börjar på B som är väldans god. </span><a style="text-align: justify;" href="https://blomsterochbakverk.se/2013/december/julegotter-2.html" target="_blank" rel="noopener">Ifjol</a><span style="text-align: justify;"> gjorde jag eget sådant godis plus en massa annat men jag jobbar ju på att hitta lite nyttigare alternativ i år. Har hittat flera varianter på "nyttiga B ... y" som påminner om varandra, men den här varianten kändes enklast. Först gör man själva fyllningen som får stelna i kylen och sedan gör man en raw-choklad-smet (precis som i de goda </span><a style="text-align: justify;" href="https://blomsterochbakverk.se/2013/october/en-raw-liten-godsak.html" target="_blank" rel="noopener">raw-godbitarna</a><span style="text-align: justify;">) som man doppar bitarna i. </span></div> <div style="text-align: left;"></div> <div> </div> <div></div> <div> <div style="text-align: left;"><em><strong>Det här behövs:</strong></em></div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">1 dl kokosflingor</div> <div style="text-align: left;">2 msk kokosolja</div> <div style="text-align: left;">1-2 msk agavesirap</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">3 msk kakao</div> <div style="text-align: left;">3 msk kokosolja (smält på svag värme)</div> <div style="text-align: left;">0,5 msk agavesirap</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;"><em><strong>Så här gör du:</strong></em></div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Mixa kokosflingor med kokosolja och agave. Ställ i kylen en stund så att de går att forma till bitar. Annars går det att klicka ut, ställa in i kylen och sen forma till dem när de stelnat. Medan de stelnar i kylen gör du chokladen.</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Blanda i en skål samman kakao med smält kokosolja och lite agave. Ta sedan fram kokosbitarna och doppa i chokladen. Använd en gaffel och låt dem rinna av något innan de placeras på bakplåtspapper. När du doppat alla bitar ställer du in dem i kylen i ca 10 minuter. Doppa dem sedan i 2-3 omgångar (så länge chokladen räcker) och kyl mellan gångerna. Strössla över lite kokos efter sista doppet och förvara sedan bitarna i kylen.</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Det ni ska tänka på när ni gör den här sortens raw-choklad är att den smälter mycket snabbare än vanlig choklad. Både i rummet och i handen. Så ta fram den ur kylen precis innan servering och se till att ha något att ta med eller att lägga dem på. Lördagsgodiset fixat!</div> </div>