<div style="text-align: left;">Den rikliga skörden av zucchini från trädgårdslandet börjar gå mot sitt slut, men än har vi några kvar i kylen. I veckan har det varit kalla nätter så jag tror att de som var på gång där ute i landet bryskt kan ha avbrutits i sitt växande. I köket blev det ännu ett experiment med zucchini och denna gång i sällskap med sötpotatis. Enkla zucchini- och sötpotatisbiffar som fungerar som ensamrätt men även som sällskap till fisk, kött eller vegetariskt alternativ. Vi serverade biffarna tillsammans med en kall sås bestående av crème fraîche och persillade. Mums!</div> <div style="text-align: left;"></div> <div> </div> <div></div> <div style="text-align: left;"> <div><strong>Det här behövs:</strong></div> <div></div> <div>1 zucchini</div> <div>1 sötpotatis (stor)</div> <div>1 ägg</div> <div>0,5 msk fiberhusk</div> <div>1 dl riven pecorino eller parmesan</div> <div>Chiliflakes, salt och peppar</div> <div></div> <div><strong>Och så här gör du:</strong></div> <div></div> <div style="text-align: justify;">Ugnen sätts på 225 grader. Riv zucchini grovt och lägg den i ett durkslag. Strö över lite salt, blanda om och låt det ligga en stund. Krama sedan försiktigt ur så mycket vätska som möjligt. Sötpotatisen skalas och rivs även den grovt. Sen vispar du lätt ihop ägget med fiberhusk, tillsätter grovt riven zucchini, sötpotatis och ost samt kryddor och blandar samman till en smet. Forma sedan till biffar, lägg på bakplåtsbiffar och pensla med lite smält smör eller olja. Låt biffarna gå i ugnen i ca 15-20 minuter tills de fått fin färg.</div> </div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Smaklig spis!</div>