<div style="text-align: left;">Veckans Vego, det var inte igår hörrni. Kategorin jag körde igång mest för att sparka igång mig själv och föra in lite mer vego i veckomatsedeln hemma. Och om inte vego, så i alla fall fegvego. Utifrån ett tänk kring både mat, hälsa och miljö. Och sen märkte jag att ni blev så peppade och så inspirerade vi varandra. Nu med höstterminsstart och de vardagliga rutinernas återträde så ska även jag börja bläddra i böcker och bland utskrivna recept och se vad vi kan tänkas vilja provlaga. Eller laga på nytt. Den här veckan blev jag inspirerad av ett inlägg inne hos <a href="http://weronica.daysweekends.com/2015/08/11/tid-for-gronkal/" target="_blank" rel="noopener">Weronica</a>. Just grönkål hade jag ett finfint knippe ekologiskt sådant liggande i kylen och när vi grillade häromkvällen blev det ett perfekt tillbehör. Åtminstone för mig som älskar grönkål.</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: justify;"> <div style="text-align: left;">Weronica hade inspirerats av det <a href="http://www.lovelylife.se/chezwood/2014/01/16/papardelle-med-svartkal-citron-valnotter-och-parmesan/" target="_blank" rel="noopener">här</a> receptet men förenklat det lite. Jag gjorde nästan likadant. Jag fräste en hackad sommarlök i lite olja, tillsatte ett knippe grönkål i lagom stora bitar (bort med stjälken och skär ner mittenstammen om så behövs), rev över lite citronzest och så pressad saft, lät det fräsa en stund och tillsatte sedan lite havregrädde så att det hela fick koka ihop. Till sist strödde jag över grovt riven pecorino, hackad sötmandel och så några av de där härligt goda och ekologiska Halkidiki-oliverna.</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Så himla gott! Och ett perfekt tillbehör till så mycket. Och som sagt, den ekologiska grönkålen är riktigt fin just nu.</div> </div>