Ugnsrostad brysselkål med salvia och granatäpple. Ingredienserna till min rätt är färsk brysselkål, rödlök, salvia, olivolja och salt samt granatäpple. Salvian plockade jag i trädgården i morse, frostnupen men precis lika god och väldoftande. Salvia kan uppfattas som lite stark så anpassa mängden efter de som ska äta. Det här är väl egentligen inte någon egen rätt men passar finfint som tillbehör eller varför inte på kommande julbord. Ugnsrostad brysselkål med salvia & granatäpple Färsk brysselkål, 1 påse (ca 500 g) Rödlök, 1 st Salvia, 3-5 blad Olivolja, 1-2 msk Havssalt Granatäpple Sesamfrön Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och ansa brysselkålen och skär i halvor. Lägg i en bunke tillsammans med klyftor av rödlök och strimlad/hackad salvia. Blanda runt med olivolja och salt så att det täcks. Lägg i en ugnsfast form och ställ in i ugnen och rosta tills brysselkålen är mjuk. För mig tog det knappt 30 minuter. Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med granatäpplekärnor och om du så vill sesamfrön. Om du inte får tag på granatäpple kan torkade tranbär vara ett alternativ och om du vill kan du blötlägga dem en stund innan.