Ugnsbakad fetaost med tomater, oliver, citron och vitlök som får stå länge på låg värme i ugnen. Jamen alltså, ni hör ju. Så ljuvligt gott! Äntligen blev det av att jag lagade denna härliga rätt. Fetaosten får liksom en helt annan smak när de blir varm. Smälter i munnen. Likadant med ugnsbakad eller grillad citron, en mjuk smak. Att pressa den över hela rätten blir magiskt. Ugnsbakad fetaost med recept från KlingsKitchen Om du som jag hänger en del på Instagram kanske du har sett rätten fladdra förbi i flödet. Jag har sett denna hos bloggvännen Katarina flertalet gånger och på Sthlm Food & Wine i höstas stod Katarina där i Matbloggsprisets monter och bjöd på just denna rätt. Katarina är personen bakom bloggen KlingsKitchen som jag varmt kan rekommendera er att segla in på. Så mycket gott och vackert! Katarina är en duktig fotograf som också håller i kurser och framför allt hennes foton på härliga sommardrinkar gillar jag massor. In och inspireras alltså! Katarinas blogg heter KlingsKitchen och på Instagram hittar du henne följaktligen som @klingskitchen Receptet på ugnbakad fetaost à la Katarina hittar du här! Vi serverade detta som tillbehör till grillat men det går såklart lika fint att äta som en egen rätt och kanske då tillsammans med en skiva gott bröd. Eller varför inte tillsammans med ett antal smårätter, ni vet en sådan där härlig plockbuffé med massa gott. Ännu mera fetaost Om du tycker om fetaost vill jag tipsa dig om min goda sommarsallad med rostad sötpotatis. Eller varför inte det här receptet från arkivet, en spenat- och fetaostpaj. Ännu mera Blomster&Bakverk För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Varmt välkommen också att följa mig på Pinterest Blomster&Bakverk.