Tipsar idag om en svamppaj på enklaste sätt. Har du bara torkade trattkantareller och en god ost hemma tillsammans med basvarorna mjöl, mjölk och olja samt ägg har du snabbt en god svamppaj på bordet. Svamppaj Mät upp 1/2-1 dl torkad svamp och blötlägg den i vatten i en halvtimme ungefär. Ta fram en matberedare med kniv. Ha i 3 dl mjöl (vete eller siktat dinkel) och en nypa salt. Häll i 1 dl olja och 1/2 dl mjölk och kör tills det blivit en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ sedan i kylen en halvtimme. Nagga med gaffel. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Häll av vattnet från svampen och låt det rinna av. Lägg dem i botten. Riv (på grova sidan) ett par deciliter av en god ost. Täck svampen med ost. Har du en parmesan eller pecorino hemma kan du toppa härligheten med lite riven sådan. Vispa ihop en äggstanning på 3 dl mjölk och 3 ägg. Krydda med salt och peppar, kanske lite örtsalt eller paprikapulver. Ibland har jag i lite persillade. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Då borde pajen ha fått fin färg och äggstanningen stannat. Om inte har du pajen inne några minuter till. Klart att servera! Gott att ställa fram tillsammans med en grönsallad och nybakat bröd. Ännu mera paj Vill du ha mera inspiration till din pajform kanske du vill kolla in denna köttfärspaj eller dessa med glutenfri pajdeg och fyllda med zucchini eller sparris. Här är en till glutenfri paj där skalet görs med kikärtsmjöl och här en variant med spenat och fetaost. Skriver du 'paj' i sökrutan högst upp på sidan får du upp både dessa förslag och några till. Ännu mera Blomster&Bakverk För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.