Ja, hur har det gått nu då med att införa mera grönt på mattallriken, kanske du undrar. Har ju tidigare skrivit om våra ambitioner att hitta till en mer blandad veckomeny med både fisk, kött och vego. Och visst har det skett en viss förflyttning, om du bläddrar lite i kategorin Recept maträtter finns där en del att botanisera bland, och jag tänkte att det är dags att jag delar med mig av det som blivit nya favoriter hos oss. Därtill hör dessa fantastiskt goda sötpotatisbiffar med god kryddning. Man kan gärna göra dubbel sats och ha till både lunchlåda eller ytterligare en veckomiddag. Så gott är det! Sötpotatisbiffar 2 sötpotatisar (tänk på att potatisen ska kallna, så börja i god tid) 20 g sötmandel (jag använder ekologisk och skållar inte mandeln) 1/2 gul lök 1/2 dl finhackad gräslök 1 msk riven färsk ingefära 1 tsk röd currypasta 1 dl nypressad apelsinsaft 1 msk flytande honung (har jag uteslutit) 3 msk kokosflingor 1 krm mald kardemumma 1 dl potatismjöl salt och peppar Skala och koka sötpotatisen i lättsaltat vatten, låt den kallna och riv den sedan grovt. Skålla sötmandeln och grovhacka den. Finhacka lök och gräslök och riv ingefäran. Blanda sedan alla ingredienser till en smet, forma till biffar och stek i lite olja. Receptet kommer från den inspirerande boken 'Slottsträdgården Ulriksdal - Grön mat och njutning från trädgårdscaféet'. Och har ni inte besökt fantastiska Slottsträdgården så kan jag varmt rekommendera ett besök precis vilken dag som helst. Grönt är inte bara skönt, det är gott också.