Säsong för pumpa och nio härliga recept. Det finns så mycket gott att göra med denna vackra råvara, så låt mig bjuda på lite inspiration. Att göra sin egen pumpapuré är ett utmärkt sätt att baka både saftiga bröd och bakverk. Det är också väldigt charmigt att göra pumpaformade bröd. Ugnsrostad pumpa är också gott att servera i olika maträtter. Varsågod, hoppas att det ska smaka. Ett sätt att ta tillvara pumpa är att ugnsbaka den och sedan mixa till puré som du använder i bakning av bröd eller bakverk. Så här gör du pumpapuré. Något som är både gott och dekorativt är att baka pumpaformade bröd. Med hjälp av steksnören får du till den rätta formen. Här hittar du receptet på pumpaformat bröd på pumpapuré. Vill du baka sött med pumpapuré ska du prova pumpacupcakes med kanelfrosting. Saftigt, gott och kryddigt som kan bakas med eller utan gluten. Kanderade pumpakärnor, som små juveler. Perfekt att dekorera med för den som inte tål mandel eller nötter. Denna glutenfria pumpakaka med frosting gjorde jag för en herrans massa år sedan. Lite som en morotskaka fast med pumpa och inte så söt. Glutenfri är den också. Butternutpumpasoppa med basilikaolja och rostade pumpakärnor. Värmande gott som smakar till både vardag som fest. Rostad pumpa med grönkål, sötmandel och pasta är en härlig vardagsrätt som är hyfsat snabblagad. Ytterligare två enkla rätter med pumpa är Ugnsrostad pumpa med grönkål och saffranshalloumi och Ljummen sallad med rostad butternutpumpa, grönkål och äpple. Hoppas att du hittar något som faller dig i smaken.