Det blev en spontan sallad igår kväll med fänkål, feta och nektarin. Ja och så lite gulbetor och tomater från trädgårdslandet. Och oliver! Både sälta, syrligt och sött med en ton av citron. Jättegott! Den här tallriken är delvis ett kylskåpsrens. Jag hade kvar en bit fänkål och några gulbetor i kylen som alla såg lite trötta ut. Skar fänkålen i tunna strimlor och lade i en liten skål. Hällde på lite olivolja med citron och en rejäl skvätt pressad citron. Blandade om och lät det stå och marinera medan jag gjorde resten. Tog vara på sista biten sallad och lade strimlorna i botten. Skalade ett par betor som delades i tunna skivor på sidan av rivjärnet. Klyftade både några av våra tomater och en perfekt mogen nektarin. Fördelade dessa runtom tallriken och lade sedan fänkålen i mitten.Tärnade ett halvt paket fetaost som fördelades över alltsammans. Och så toppade jag allt med lite goda örtkryddor och oliver. För ja, jag är tokig i oliver men det hör också till när man äter fetaost.Enkelt och gott! Önskar man en mer mättande sallad hade kokt quinoa eller potatis passat utmärkt till. Ännu mera blomster och bakverk.Det betyder så mycket att du tittar in här och följer min värld av blomster och bakverk. Häng gärna med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Är du en av dem som jag skriver till varje vecka i mitt fredagsbrev? Om inte får du gärna bli min brevkompis genom att fylla i dina uppgifter längst ned på denna sida. Om du uppskattar mina recept och inlägg blir jag glad om du trycker på hjärtat eller stjärnorna (på inläggen med recept). Tack!