Med hösten kommer längtan efter varm mat och jag äter gärna både soppa och gryta. Mamma tipsade mig om en så god Paprika- och tomatsoppa som jag tänkte att ni också kunde få ta del av. Receptet kommer från Ulrika Davidsson och finns bland annat här på recept.se Enkel att tillaga och god smak tack vare de grillade paprikorna som köps färdiga på burk. Här nedan är min nästintill likadana version. Paprika- och tomatsoppa 4 portioner 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 500 g grillad paprika på burk 1 msk olivolja 1 tetra krossade tomater (ca 400 g) 1 msk flytande honung 5 dl vatten 1 msk buljongpulver, t ex denna (eller 1 tärning) chiliflakes, salt och peppar eventuell topping med parmesan och basilika Skala och finhacka lök och vitlök. Sila bort lagen från paprikan och skär den i mindre bitar. Häll lite olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och paprika i någon minut. Häll sedan på krossade tomater, honung och vatten. Tillsätt buljong och chiliflakes. Koka soppan i tio minuter och mixa den därefter slät. Om det behövs kan den spädas med lite mera vatten. Smaka av med salt och peppar. Ulrika gör en enkel gremolata men jag nöjer mig med att hyvla eller riva över lite parmesan och toppa med några basilikablad.