Midsommar rymmer både sött och salt. Några nya recept har jag fyllt på med inför den stora tårthögtiden, men det finns ännu flera söta och salta godbitar som du vill kika in till. Här nedan följer mina godaste tips.Midsommar med sött & salt. Sommartårtor, en samling favoriter. Här länkar jag till en blandning av både enkla och mer tidskrävande kakor och tårtor till sommarfika, skolavslutning, student, sommarfest och namnsdag. Många kan göras glutenfria. Och så finns där några utan mjölk, gluten, ägg och vitt socker. Så att alla kan få njuta av det goda. Moussetårta med passionsfrukt och jordgubbar är ett nytt recept hos mig. Bakade tårtan hos Nyhetsmorgon för ett år sedan och nu finns receptet hos mig också. Kika gärna in på min Instagram och lyssna på provsmakarnas reaktioner. Färskpotatis är något av det godaste jag vet. Toppa dem med havrefraiche, rödlök och tångkaviar och servera som tilltugg. Att saltbaka potatisen blir så gott. Servera som den är eller blanda ner i en sallad. Gott att servera en räkbakelse som förrätt eller på buffén. Ett tilltugg som alltid har en strykande åtgång är tunnbrödsticks. Du måste prova! Parmesankakor är så gott till ett glas bubblande dryck liksom krustader med färskostkräm. Kanske dekorera med något mer somrigt än hjortronsylt. Familjens favoriter är ost- och skinkbollarna. Passar på att påminna om de här tre goda tilltuggen i rågskålar. Och hallå, skagenröran måste också med! Ett annat härligt inslag är osttårtan. Man blir glad av både ost och tårta. Ännu gladare av en osttårta. Varför inte överraska med ett blomsterbröd, en focaccia à la Van Dough. Annars kan jag varmt rekommendera de kalljästa frallorna eller ett grytbröd. Nattjäst eller ett stort bröd du kan baka samma dag. Och här finns recept på glutenfritt grytbröd.Dessert, orkar ni det?Varför inte göra en pannacotta eller god glass. In och botanisera i kategorin Dessert hos mig.