Nu blir det inspiration till en god påsk med massa härliga recept. En vecka kvar och jag ser fram emot lediga dagar tillsammans. Jag har tagit in kvistar med forsythia som knoppas så fint. Forsythiakvistar är toppen att sätta i vas och ha som påskris. De gula blommorna är som gjorda för påsken och ger inga rinnande näsor eller kliande ögon. Hos oss i alla fall.Var hemma hos en vän igår som hade dekorerat så fint vid entrén. Påskliljor, fjädrar, penséer och grönt. Det var så välkomnande och vårfint. Blev inspirerad att göra detsamma här hemma. Ett enkelt sätt att duka påskfint. Sätt små vårblommor i vattenfyllda äggskal som i sin tur placeras i fina snapsglas. Ställ ut glasen längs med bordet eller i små grupper.Inspiration till påsk & gott i april.Har handplockat ett urval recept på mat, tilltugg och smårätter, nybakat bröd och den söta, goda avslutningen. Laxtårta på kavringbotten. Mat, tilltugg och smårätter:Om du ska bjuda på lax i påsk så tycker jag att du ska göra den goda citronsåsen. Gör dubbel sats!Om citron inte är din grej föreslår jag den räkfyllda laxfilén med sherrysås. Gudomlig!Om en härlig, vacker och matig sallad är din grej kollar du in detta recept.Rimmad kyckling är så gott och lättlagat. Det bästa av allt är att både kyckling och sås kan göras klart dagen före.Kanske att en osttårta kan passa in på påskbuffén?En skål med skagenröra gör mig alltid glad.Enkla goda krustader med färskostkräm. Gott till ett glas bubblande dryck.Laxtårta på kavringbotten, både vackert och gott.Laxmousse, enkel och god förrätt. Eller till buffén. Hembakat bröd:Blir ni många i påsk? Baka det goda långpannebrödet med havre och äpple. Blommigt är det också!De glutenfria baguetterna brukar uppskattas.Påskbröd som ser ut som påskharar, kan det vara något? Eller brödet som du flätar till små kransar.Kringelbrödet är så härligt!Filmjölkslimpa med morötter, lättbakat och populärt.Filmjölkslimpa med mandel och frukt, så gott. Och så den söta avslutningen:Brownie med vispad pistagepannacotta och mangoägg. En härlig dessert till påsk.Pots de crème au chocolat, len chokladkräm.Pistageglassen, den är ju ljuvlig!Punschpannacotta med hallonsås. Gott!Saltkaramellcheesecake med äpple och kolasås.Havtornsmousse med chokladkräm.Citron- och marängpaj, en klassiker i lite enklare format.De ljuvliga mandelkakorna (glutenfria).Påsktårta med vit chokladmousse, lakrits, mandel och passionsfrukt.(glutenfri).Citrongrottor med vallmo (utan gluten). Hemlig mango- och passionstårta. En no-bake-tårta utan mjölk, gluten, ägg, nötter, vitt socker. Och en lite oväntad ingrediens. Makalöst gott för dig som vågar prova.Det finns såklart ännu fler recept härinne, men jag hoppas att mitt urval kan inspirera och kicka igång mat- och bakglädje.Ännu mera blomster och bakverk.Det betyder så mycket att du tittar in här och följer min värld av blomster och bakverk. Häng gärna med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Är du en av dem som jag skriver till varje vecka i mitt fredagsbrev? Om inte får du gärna bli min brevkompis genom att fylla i dina uppgifter längst ned på denna sida. Om du uppskattar mina recept och inlägg blir jag glad om du trycker på hjärtat eller stjärnorna (på inläggen med recept). Tack!