Tänk vad fort ett år ändå går. Maj månad ifjol drog vi igång vegetariska matutmaningen Månadens Gröna. Tillsammans med ett gäng härliga matbloggare drogs riktlinjerna snabbt upp, med stor inspiration från utmaningen Monthly Makers. Vi ville inspirera till mer grön matlagning och det med hjälp av våra läsare och följare på blogg och instagram. Det fina är att alla kan vara med och bidra och tillsammans skapar vi en härlig receptbank. Man delar sitt recept på sin blogg eller instagram och meddelar oss att man är med. Det enda vi bestämmer är en råvara eller ett tema för varje månad och däri består utmaningen. Att skapa något med just den ingrediensen. Ett jubileum brukar ju innebära en återblick och här kommer min samlade gröna inspiration, mina tretton bidrag. Bara att bokmärka och inspireras efter månad och råvara i säsong. För det är också så vi tänker, att varje månad ska bjuda på en råvara som just nu är i säsong. Mitt år med Månadens Gröna (från vänster till höger i bildcollaget) Maj • Rabarber • Somrig sallad med rostad rabarber, sparris och getost Juni • Jordgubbar • En somrig cheesecake, raw och vegansk Juli • Tomat • Fylld tomat och vegetarisk ceviche Augusti • Björnbär • Galette med björnbär, päron och rosmarin September • Palsternacka • Tårta på palsternacka, fast med tropisk touch Oktober • Höstmys • Höstmys med ljummen pumpasallad November • Kål • Ugnsrostad brysselkål med granatäpple December • Julkryddor • Glutenfritt teffbröd med julens kryddor Januari • Billig vardagsmat • Morotssoppa med apelsin och ingefära Februari • Baljväxter • Kikärtsgryta, en vardagsvegorätt Mars • Morot • Glutenfria morotsfrallor April • Tema P • Provencalsk grönsakslåda Maj • Sparris • Filopaj med sparris och cashewricotta Snart långhelg, hoppas ni får njuta fin ledighet och god mat!