Har du upptäckt tidningen VEGO, Sveriges första 100% vegetariska mattidning? Om inte kan jag varmt rekommendera dig att gå till närmaste affär och införskaffa senaste numret. Så mycket härlig läsning! Och om du som jag stått i startgroparna och velat äta och laga mer vegetariskt men inte riktigt hittat inspirationen så kan detta vara en hjälpande hand. I nummer 2 fanns ett recept på Kryddig linsgryta med äpple som vi gjort ett par gånger nu och den är verkligen god. Dubbel sats har vi gjort också så att det räckt både till ett par middagar och lunchlådor. Tänkte jag skulle dela med mig av receptet så ni har något att börja med. Kryddig linsgryta med äpple 4 portioner 1 gul lök 200 g morot 2,5 tsk curry 1,5 tsk spiskummin 1,5 tsk torkad basilika 1 tsk kanel 1 krm chili 2 vitlöksklyftor 2 dl röda linser 6 dl vatten 1 burk krossade tomater 2 msk tomatpuré 1 msk vitvinsvinäger 0,5 msk flytande grönsaksbuljong (fast vi använder alltid ekologisk lantbuljong) 1 msk agavesirap (eller socker) 2 tomater 1 äpple salt och svartpeppar olja att steka i Tillbehör: rött ris (gärna råris) och grönsallad Skala och finhacka den gula löken och fräs i lite olja tills den mjuknar. Riv morötterna grovt och vänd ner i lökhacket. Krydda med curry, spiskummin, basilika, kanel, chili, salt och svartpeppar. Pressa ner vitlöksklyftorna. Skölj de röda linserna och rör sedan ner dem tillsammans med vatten, krossade tomater, tomatpuré, vinäger, grönsaksbuljong och agavesirap. Låt sjuda under lock. Skär tomaterna och äpplet i små bitar och vänd ner i grytan. Fortsätt sjuda i cirka 10-15 minuter eller tills linserna är klara. Servera med rött råris och en god grönsallad. Idag införskaffades VEGO nr 3 som utlovar ett maxat sommarnummer. Ser fram emot nya recept att prova!