<div style="text-align: left;">Avokado serverad med ägg och lax är väl inte så ovanligt. Men att ställa in hela härligheten i ugnen låter kanske lite konstigt. Varm avokado har jag bläddrat förbi några gånger och tänkt att jag måste prova. Visst låter det lite udda, men ack så gott! Smaken blir en helt annan och serverad på det här sättet något riktigt vackert och gott, i all sin enkelhet. Perfekt som en lite lyxig helgfrukost, kvällsgott eller varför inte som tillbehör på en brunch.</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;"> <div> </div> <div></div> </div> <div style="text-align: left;">Enkelt är det också. Om man bortser från ständiga svårigheten att få med sig perfekt mogen avokado hem. Nåväl. Dela avokadon och ta bort kärnan (om det behövs kan du skära av en bit i botten så att halvorna står stadigt på en plåt eller i form). Gröp ur lite extra så att det finns plats för ett ägg. Strimla lite kallrökt lax och lägg på avokadon. Separera sedan äggen, ett ägg per avokadohalva. Gulan lägger du i avokadon och vitan i en skål. När alla gulor är på plats skedar du i så mycket äggvita som du får plats med. På med lite nymald salt och svartpeppar. In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Strö över chiliflakes och servera med färsk dill.</div>