Adventsmys och glöggmingel börjar jag längta efter, så här en vecka innan första advent. Jag kan verkligen rekommendera dig att servera kryddig äppelmust. Friskt och värmande. Här har jag dukat upp till en enkel plockbuffé där man kan välja att plocka delar av den eller göra alltsammans. Det mesta kan förberedas i god tid, så att du också har tid att adventsmysa. Jag serverar gärna en riktigt god äppelmust som smaksatts med de klassiska julkryddorna kanel, kardemumma, ingefära, kryddnejlika, pomerans och stjärnanis. Musten är lika god kall som varm och blir bara godare av att få stå och dra länge med alla kryddor. Här finns receptet på äppelglögg med kryddor. Quesadillas är ett gott, enkelt och lite matigare tilltugg. Brukar gå hem i alla åldrar, men kanske särskilt hos de yngre. De här är gjorda på allra enklaste sätt och receptet finns här. I juletid blir ädelosttårtan med pepparkaksbotten extra fin när den dekoreras med granatäpplekärnor och rosmarin. Det är också gott att bryta av ostsmaken med något syrligt och lite tuggmotstånd. Ljuvligt gott och vackert! Havreformar med ostkräm och hjortronsylt är ett riktigt gott tilltugg som passar till en bubblande dryck eller på en plockbuffé. En flirt med den klassiska mandelmusslan men formarna fyller jag istället med en len ostkräm och toppar med en klick söt hjortronsylt och röd oxalis. Det är alltid praktiskt att kunna erbjuda gästerna en smörgås. Degen till de här saffransbaguetterna bara rörs ihop och jäser över natt. Skulle du inte vara förtjust i smaken av saffran är det bara att utesluta. Här hittar du receptet. Tänk att det var så enkelt att göra brända mandlar! Det doftar verkligen ljuvligt. Hur du gör kan du läsa om här. De goda mandelkakorna i en julig variant fyllda med en sötsyrlig lingonkräm med vit choklad. Går utmärkt att frysa och tinar på ett kick. Här hittar du receptet. Ännu en version på dessa ljuvliga mandelkakor fylls med en saffrans- och apelsinkräm. Jag som inte är överförtjust i smörkräm tycker att både saffran och apelsin balanserar upp det smöriga fint. Du hittar receptet här.Hoppas att det smakar!