Tiden fullkomligt rinner iväg just nu och snart är påskhelgen här. Ska bli vansinnigt skönt med lite ledighet. Tänkte jag skulle titta in lite snabbt för att tipsa er om en riktigt god fiskgryta som passar utmärkt till vardags, mest för att den går så himla snabbt att laga till. Min kära svärmor är det som introducerat receptet och det här tar vi gärna till en kväll i veckan när maten ska på bordet snabbt. Några gånger har jag även förberett själva basen, för att sedan bara värma på och lägga ner fisken. Utmärkt bra och god snabbmat med härlig smak och lite sting. Timjandoftande fiskgryta (4 portioner) 300 g vit fiskfilé 200 g laxfilé 150 g skalade räkor (300 g med skal) 1 stor morot, skuren i fina tärningar 1 purjolök, skivad 1 tsk torkad timjan 2 msk tomatpuré 0,5 dl vitt vin 4 dl vatten 1,5-2 tsk ekologisk lantbuljong 1 tsk salt 1 krm cayennepeppar 2 dl crème fraîche Fräs morot och purjolök i en stor gryta. Tillsätt timjan och tomatpuré. Häll på vinet och fräs någon minut. Häll på vatten och i med buljong. Tillsätt salt och cayennepeppar. Rör ner crème fraîche och låt grytan koka ca 10 minuter. Skär fisken i bitar och lägg ner i grytan. Sjud försiktigt några minuter tills fisken är genomkokt. Smaka av. Lägg i räkorna strax innan servering. Det är gott att bjuda ris, haricots verts och citronklyfta till grytan. Smaklig spis.