Här kommer tio tips på god mat att laga i påsk. Huvudrätt, del av buffé eller ett gott tillbehör. Påsken är en ljuvlig mathelg när vårkänslorna brukar sätta fart. I år är mars en ovanligt kall månad här, så vi får skapa vårkänsla på tallrikarna istället. Här kommer ett urval tips som passar till påsk. Tio tips på god mat i påsk.Vårsallad med lax, sparris och potatis är en härlig lunch- eller helgrätt som går snabbt att laga. Du kan göra de flesta moment i förväg och sedan är det bara att lägga upp allt på ett stort och vackert fat. Ljuvligt gott!Den goda citronsåsen. Ett recept som varit med oss i en herrans massa år. Om jag minns rätt så fick min mamma receptet för massvis av år sedan, av en arbetskamrat och längst ned på papperet stod det "gör gärna dubbel sats av såsen för den är himmelskt god". Och det stämmer verkligen. Väldigt god till lax och dubbel sats rekommenderas helt klart. Snäll festmat för känsliga magar, en meny jag gjorde till Året runt för många år sedan. Här varmrätten, lax- och fänkålsrisotto, där laxen tillagas på låg temperatur och blir så saftig och god.Rimmad kyckling, gott och lättlagat till många som passar på både buffé eller som ensamrätt. Det mesta kan göras dagen innan och sedan är det bara att njuta och umgås. En perfekt bjudrätt som vi lagat så många gånger.Det här är ett härligt tillbehör till buffébordet. Tipsar även om att spara det till sommarens grillkvällar. Delikatesspotatisar rostas i ugn med olivolja, salt och oregano. Delas och blandas med grönt till en sallad med saltbakad potatis. Makalöst gott.Filopaj med sparris och cashewricotta. Har sett att sparrisen dykt upp på butikshyllorna. Den här pajen görs på färdiga filodegsark. Toppas med en ljuvlig cashewricotta, alltså en färskost du gör själv men helt utan mjölkprotein. Veganskt, vackert och välsmakande. Halloumivåfflor, nämen alltså detta är både så enkelt och så gott. Kan även göras med svensk eld- eller grillost. Perfekt för mig som föredrar matiga våfflor.Tårta är alltid rätt men vad sägs om att ställa fram en osttårta på buffébordet. Alternativt skära upp varsin tårtbit och servera som förrätt. En osttårta med krämig fyllning på spröd kexbotten och vackert dekorerad. Jag gillar! Den goda skagenröran smakar alla dagar och högtider. Servera som tillbehör på påskbuffén, som förrätt eller god röra till inledande bubblande dryck. Enkla goda krustader att fira in vårkänslorna med. Passar utmärkt till mousserande dryck, med eller utan alkohol.Hoppas att du inspirerats till att laga gott i påsk!