Har länge tänkt att jag ska ta fram ett recept på teffrallor. Det är ju så att ett av mina populäraste recept är mitt glutenfria teffbröd. Först och främst är jag så glad att det är både omtyckt och ständigt på topplistan av besökta inlägg. Sen har ni ju frågat mig om jag inte kan göra om receptet till frallor. Det verkar dessutom som att ni är många som föredrar att frysa in bröd och då är frallor praktiskt såklart. Så här kommer receptet! Teffrallor med pumpafrön12 stUgn 250°20 g färsk jäst600 g (6 dl) kallt vatten30 g (2 msk rapsolja)30 g (1,5 msk) honung60 g (1 dl) pumpakärnor240 g (4 dl) teffmjöl100 g (2 dl) durramjöl100 g (2,5 dl) havregryn eller 100 g (2 dl) boveteflingor60 g (1 dl) potatismjöl1,5 tsk salt0,5 tsk anis + 0,5 tsk fänkålsfrön, mortlas lätt40 g (4 msk) finmalda psylliumfröskal (fiberhusk)Gör så härSmula jästen i en bunke och tillsätt kallt vatten, olja, honung och pumpakärnor. Rör om med en visp så att jästen löses upp.Väg upp och tillsätt sen teff, durra, havregryn, potatismjöl och kryddor. Vispa så att allt blandas ordentligt och blir till en jämn smet utan klumpar. Till sist vispar du snabbt ner psylliumfröskalen. Du behöver inte knåda utan framför allt ska smeten blandas ordentligt. Du kommer snart att märka att den blir fast och stabil. Avsluta då gärna med ett par tag med en slickepott så att bottenlagret också kommer med. Låt därefter smeten svälla i 10 minuter.Forma degen till bullar (lätt fuktade handflator underlättar) eller klicka ut degen med hjälp av skedar. Lägg på plåt klädd med bakplåtspapper och pudra över lite mjöl. Jäs under bakduk i ca 2 timmar. Värm ugnen till 250° i god tid och grädda bröden i mitten av ugnen i ca 30 minuter.Till sist ...I vanlig ordning med denna typ av recept så gäller att brödet får mogna i lugn och ro innan du äter av det. Gärna i några timmar eller över natten.Och så ett par ord om havre. Många med celiaki eller med känslighet mot gluten måste äta ren glutenfri havre. En del klarar inte havre alls. Då brukar jag ersätta havregrynen med boveteflingor. Kan vara bra att känna till om du ska baka och bjuda någon annan. Är så glad att jag fick till det här receptet på teffrallor. Kan mycket väl bli en ny favorit här hemma. Har haft dem framme nu i en plastpåse i tre-fyra dagar och de är fortfarande goda och luftiga. Om du bakar frallorna får du gärna berätta vad du tycker, alltid roligt få veta om ett recept tas emot väl eller kan förbättras.Hoppas att det ska smaka!