Teffbrödet är det populäraste glutenfria brödet på bloggen år efter år. Det känns extra roligt då det är det första egna glutenfria brödreceptet jag vågade mig på. Det har varit en sak att prova sig fram med de mjöler jag alltid bakat med. Men när jag klev in i den glutenfria världen blev det som att jag fick lära mig att baka på nytt.Teffbrödet, populäraste glutenfria brödet.[video mp4="https://files-aller-blogger-platform.aws.aller.com/uploads/sites/141/2025/08/teffbrodet-2.mp4" data-setup='{"fluid": true, "autoplay":false}'][/video]Jag har fått så fina hälsningar om brödet på sistone och liksom glömt bort att lyfta brödet till dig som kanske är ny här, i min värld av blomster och bakverk. Så jag satte ihop ett litet klipp med ett urval av alla kommentarer jag fått genom åren.Varför bakar jag utan gluten?Varför bakar jag då både med och utan gluten? Jag hade en period i livet med riktigt jobbiga utslag i ansiktet och fick rådet att utesluta både gluten, mjölkprotein, vitt socker med mera. Jag fick en liten chock när jag kollade in det glutenfria brödutbudet som åtminstone då mestadels bestod av stärkelse. Det var knappt något mjöl alls i brödet. Många sade att glutenfri bakning är både kladdigt och svårt så jag drog mig lite för det där.Så kom nyheten att Jessica Frej och Maria Blohm skulle ge ut sin första bok Nytt bröd, baka gott utan gluten. De skulle ha en pressträff och lottade ut ett par platser bland sina följare. Och jag fick en plats! Där och då lärde jag mig ett helt nytt sätt att baka glutenfritt och med tiden har jag både provat mig fram och utvecklat mitt eget sätt. Det behöver inte alls vara svårt och kladdigt. Men visst kan det vara lite knepigt. Framför allt om man är van vid att hantera degar med gluten. Mitt teffbröd.Det allra populäraste brödreceptet är alltså mitt teffbröd och du hittar receptet här. Jag har till stor del teffmjölet att tacka för den goda smaken. Teff är ett naturligt glutenfritt sädesslag (ett etiopiskt gräs) och något så unikt som ett naturligt glutenfritt mjöl med högt både protein- och näringsinnehåll. Det är också därför som jag helst bakar glutenfritt med mjölerna teff och durra.Efter att det här receptet publicerats fick jag frågor om det går att baka brödet utan bland annat rismjöl och stärkelse. Javisst! Här finns recept på en sådan version: Teffbröd, mitt bästa glutenfria bröd på nytt sätt. Och här kan du dessutom läsa fler tankar om teffbrödet, mina testbakningar och tankar kring vad som kan ha gått fel om brödet inte blivit som tänkt. Läs gärna också mitt inlägg om bästa tipsen för glutenfri bakning.Jag har filmat när jag bakat brödet för att du ska se hur jag går tillväga och hur degen ska se ut. Jag fick dela upp det i två delar och de kan ses här på min sida på YouTube. Du hittar del 1 här och del 2 här. Jo, skulle du hellre baka frallor av degen så kikar du istället in till detta recept på teffrallor med pumpafrön.Ännu mera blomster och bakverk.Det betyder så mycket att du tittar in här och följer min värld av blomster och bakverk. Häng gärna med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Är du en av dem som jag skriver till varje vecka i mitt fredagsbrev? Om inte får du gärna bli min brevkompis genom att fylla i dina uppgifter längst ned på denna sida.