Snäll festmat för känsliga magar.I slutet av februari berättade jag för er att jag var med i tidningen Året Runt och bjöd på snäll festmat för känsliga magar. Och så lovade jag att dela med mig av recepten även här. Ni är många som hört av er och sagt att ni köpt och läst sidorna med mig och det känns verkligen roligt. Nu bjöd jag på en trerätters så jag tänkte att jag delar upp recepten i ett par olika inlägg, vilket jag tror blir lite enklare både för er och mig. En solig och vacker dag i augusti förra året fick jag besök av skribent/stylist Anncatrin Rosenqvist och fotograf Lina Eidenberg Adamo, som alltså tagit alla bilder i detta inlägg. Jag hade dukat upp till fest i mitt kök med varma färger och varje plats var dekorerad med ett knippe salviablad från trädgården.Till förrätt bjöd jag på en Butternutpumpasoppa med hembakt glutenfritt teffbröd. Till varmrätt hel lax som tillagas länge på låg värme och till det en härlig fänkålsrisotto. Och till sist en hemlig dessert som smakar mango och passion men innehåller något så oväntat som palsternacka. Allt på menyn är fritt från gluten, mjölkprotein, ägg och vitt socker.I anslutning till mina recept presenterades några korta fakta om mig, och jag tänkte ni kunde få läsa dem också. Korta fakta om mig.Favoritkokboksförfattare och varför: Linda Lomelino inspirerar mig till att både baka och fotografera, finns ingen som presenterar sina bakverk lika vackert som hon. Anna Bergenström är med sina böcker min köksgud vad gäller matlagning både till vardag och fest.Matland: ItalienInspirationskälla: InstagramAlltid i kylen: CitronAldrig i kylen: LeverFavoritredskap: HushållsvågBästa matminne: Avsmakningsmenyn på Aquavit i New York när jag och mina barndomsvänner firade våra 40-årsdagar tillsammans. Magiskt.Bästa tips för känsliga magar: För min del började symptomen med rosacea som i sin tur visade sig bottna i problem med tarm och mage. Jag har provat att både utesluta gluten och mjölkprotein vilket gjort stor skillnad. Komjölk är jag extra känslig mot, men både får och get går bra. Prova att utesluta en sak i taget och se om du märker någon skillnad. Så mycket goda fibrer som möjligt för tarmen och att även dra ner på det vita raffinerade sockret har gjort skillnad. Mitt glutenfria teffbröd.Mitt glutenfria teffbröd stod på bordet och det är så roligt att det fortfarande är ett av de mest populära recepten härinne. Titt som tätt delas det också i olika facebook-grupper och jag blir så hjärtans glad varje gång jag ser det. Här finns receptet på Mitt Teffbröd - det godaste glutenfria bröd jag ätit. Hemlig mango- och passionstårta.Till dessert bjöd jag alltså på Hemlig mango & passionstårta. I själva verket en Palsternackstårta. Vet inte hur det är hemma hos er, men här rynkas det lite på näsan åt palsternacka och tårta i samma ord. Däremot smakade det riktigt bra och många tyckte om den. Här hittar du receptet på min Tårta på palsternacka, fast med tropisk touch. Resterande delar har publicerats. Förrätten är en butternutpumpasoppa och varmrätten lax med fänkålsrisotto och ljummen sallad.