Så här i rabarbertider passar det utmärkt att baka rabarbergrottor. Denna klassiska småkaka som är så vansinnigt god och smälter i munnen.Jag kokade en sats av min rabarberkompott och fyllde syltgrottorna med den. Kompotten räcker till mer än en omgång rabarbergrottor, så njut av resten på t ex yoghurten eller till dessert. Den håller fint i kylen i upp till två veckor. Här hittar du receptet på min rabarberkompott. Rabarbergrottor.Själva kakan så. De godaste syltgrottorna är glutenfria, så är det bara. Bakas på mandelmjöl, vilket kan ersättas med solrosfrön mixade till ett mjöl. Om du vill minska på sockret kan du använda exempelvis kokos- eller björksocker. Det är inte så mycket socker i denna kaka till att börja med men sen beror det förstås också på vilken sylt som används. Och självfallet går det precis lika bra att göra allt detta med vanligt socker. Här hittar du receptet på de godaste hallongrottorna.Att jag inte tänkt på tidigare att man kan baka rabarbergrottor, men den som väntar på något gott som de säger! Och det bästa av allt är att jag har ännu mer rabarber kvar att skörda ute i trädgården.Ännu mera syltgrottor.Här finns mina andra varianter på syltgrottor - citrongrottor med vallmo, lakritsgrottor med björnbär, saffransgrottor med hjortron och pepparkaksgrottor med lingon.Ännu mera Blomster&Bakverk.För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.