Vad sägs om nybakade glutenfria frukostfrallor till frukost! För visst är frukoststunden ofta den bästa stunden på dagen. Särskilt sommartid när man kan duka frukosten på en bricka och sitta utomhus. Och visst är det extra lyxigt att äta nybakat på morgonen. Nu i sommar har jag testat en del glutenfria bröd som bara rörs ihop och gräddas. Till exempel dessa frallor som också räknas som LCHF-bröd. När man bakar glutenfritt på det här sättet behöver inte brödet vila utan du kan ganska så direkt sätta tänderna i nybakade glutenfria frukostfrallor. Härligt! Glutenfria frukostfrallor Ugn 200° 4-6 st 1,5 dl mandelmjöl 1,5 dl Pofiber 2 msk hela linfrön 1,5 msk Fiberhusk 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 2 ägg 2 dl yoghurt 10% 3 msk smält smör vallmofrön uppvispat ägg Gör så här Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper.Blanda samman alla torra ingredienser i en liten skål. Knäck äggen i en större skål och vispa dem fluffiga. Tillsätt sedan yoghurt och smält smör och vispa samman. Till sist rör du ner de torra ingredienserna i de blöta. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter. Forma sedan försiktigt degen till 4-6 bullar och lägg på bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna något och därefter kan du ropa att frukosten är färdig. Ännu mera glutenfritt Om du vill inspireras av fler glutenfria recept tycker jag du kan kika in här, på kategorin glutenfritt. Här finns både bröd, bakverk, sött och desserter. Ännu mera Blomster&Bakverk För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.