Dessa ljuvliga små munsbitar, mandelkakor med citron, bara måste du baka. Lite småsega men ändå knapriga. Den goda mandelsmaken tillsammans med fräscha citronen och så det söta från florsockret. Så gott, så gott.Smeten rörs snabbt ihop så det här är en kaka du kan baka när du blir sugen på gott till kaffet eller om det kommer oväntat besök.Då smeten består av mandelmjöl så är den naturligt glutenfri. Det finns varianter på denna kaka som görs med både mandelmassa, mandellikör och mer socker. Själv tycker jag detta recept är både enkelt och framför allt väldigt gott.Uppdatering av recept - i arbetet med min bok Blomster & bakverk förbättrade jag receptet på mandelkakorna. Använd detta framöver: Tre sorters mandelkakor.Mandelkakor med citron24 st200 g (knappt 5 dl) mandelmjöl110 g socker (1,25 dl)2 st äggvitor1 tsk vaniljsocker1 citron, rivet skal och 1,5 msk pressad saftFlorsockerVärm ugnen till 200 grader. Ta fram en plåt och lägg på bakplåtspapper.Blanda alla ingredienser i en stor bunke. Kör ihop allt med en elvisp tills smeten är jämn.Ta fram en djup tallrik och häll i florsocker. Forma nu smeten till kulor och rulla dem sedan i florsockret. Lägg på plåt. Kakorna flyter inte ut så du får plats med alla. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.Det här med gräddningstid är lite knepigt. Alla ugnar är olika så se alltid tiden som en angivelse och ha alltid koll mot slutet.Hoppas det ska smaka! Och du, tänk en sådan god present att slå in i fin påse och med handskriven etikett.