Mandelkakor med choklad och whisky blev nästa variant jag provade här hemma. De bakades till fardagsfikat och de blev riktigt goda. Jag smaksatte med kakao och lite whisky, men det senare slog inte igenom så värst mycket. Kanske man ska prova med något mer smakrikt. Eller bara köra på kakao helt enkelt.Mandelkakor med choklad & whisky20 st Ugn 175°2 äggvitor (ca 70 g)en nypa salt175 g (3,75 dl) mandelmjöl + 20 g (0,5 dl) kakao110 g (1,25 dl) socker1,5 msk whiskyströsocker + florsocker att rulla kakorna iVärm ugnen till 175°. Ta fram en plåt och lägg på bakplåtspapper. Vispa äggvitorna med en nypa salt tills det blir mjuka toppar (inte så länge som till maräng). Blanda mandelmjöl med kakao i en skål och mät upp socker i en annan. Sikta ner en tredjedel av choklad-mandelmjölet och allt socker i äggvitorna. Vänd försiktigt om med en slickepott tills det blandats samman. Tillsätt whisky och nästa tredjedel mandelmjöl. Vänd om med slickepott som tidigare. Sikta i det sista mjölet och vänd om till en tjock smet där allt blandats jämnt. Ta fram två små skålar. Häll strösocker i den ena och florsocker i den andra. Rulla smeten till kulor (ca 1 msk). Lägg dem först i skålen med strösocker och skaka runt skålen. Flytta över till skålen med florsocker och gör samma sak. Forma till dem och lägg på plåt. Kakorna flyter inte ut så du får plats med alla. Grädda i mitten av ugnen i ca 15–20 minuter. Se till att ha koll mot slutet så de inte bränns. Låt kallna helt på plåten.Hoppas att det ska smaka!Ännu flera mandelkakorOm du vill kika in till de tidigare recepten, så finns här tre sorters mandelkakor (citron, apelsin-saffran, lime-pistage), mandelkakor med pepparkakskrydda och mandelkakor med hallon.