Havrekakor är jag väldigt svag för och särskilt med smak av choklad och kardemumma. Fick till ett så gott recept häromsistens som hela familjen tyckte om. Man kan säga att den där kakburken tömdes ganska så snabbt. Det gläder förstås en hemmabagare. Eftersom det är lördag och julbaket kanske inte riktigt dragit igång ännu så tänkte jag att det kunde passa fint med dessa till helgens kaffe- eller testunder. Hoppas det ska smaka! Havrekakor med choklad och kardemumma20 st kakorUgn 175°150 g (3 dl) havremjöl140 g (3 dl) havregryn1 tsk kardemumma (använder bara hel kardemumma som jag mortlar, blir godast)0,5 tsk bakpulvernypa salt110 g smör85 g (1,5 dl) brun farin1 ägg1 tsk vaniljextrakt70-100 g chokladVärm ugnen till 175°.Ta fram och mät upp smöret. Låt det ligga framme medan du blandar samman alla torra ingredienser. Mortla kardemumman fint och njut av doften.I en stor skål vispar du sedan smöret tillsammans med sockret tills det blir poröst. Tillsätt ägg och vanilj och vispa ihop.Tillsätt nu allt det torra och vispa bara tills det precis blandats ihop. Tillsätt chokladknappar eller grovt hackad choklad. Vänd ihop med en slickepott så att chokladen fördelas jämnt. Rulla nu bollar av smeten och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter.När du tagit ut plåten kan du trycka till dem lite lätt med en stor gaffel och sedan låta dem kallna på plåten. Förvara i burk med tätslutande lock. Kakorna kan frysas men det är verkligen inte nödvändigt. Ännu en havrekakaOm du som jag tycker om havrekakor kanske du också vill kika in på Havre- och chokladkaka.Ännu mera Blomster&BakverkFör ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.