Under en period bakade jag mest glutenfritt bröd här hemma, men nu blir det lite av varje. Familjen äter gärna bröd med gluten och jag klarar numera dinkelmjöl riktigt bra. Men så tycker jag att det är roligt att experimentera med glutenfria recept och inte minst då ni är så många som hör av er och berättar hur mycket ni uppskattar detta. Det kan jag säga betyder mer än ni anar och ger mig så mycket energi och glädje. Tack! Lite inspiration till glutenfritt brödOvanstående bröd är ett av de allra populäraste recepten på bloggen, mitt teffbröd. Ni är flera som besöker detta varje dag och det gör mig så glad. Det här är det första receptet på mitt teffbröd som publicerades här. Efter ett tag fick jag frågor om rismjölet kunde ersättas med annat och någon tålde inte stärkelse. Så jag tog fram en variant som blev precis lika bra och faktiskt är den jag mestadels bakar efter. Här hittar du mitt bästa glutenfria bröd på nytt sätt. Det är också en deg som går lätt att snitta med brödkniv i allehanda mönster. Något jag tycker är så vansinnigt roligt och gör brödbaket ännu mera lustfyllt. Denna gång plockade jag upp ett annat recept som jag gillar mycket, mitt durra- och bovetebröd som du hittar här. Ni är flera som berättat att ni har svårt för smaken av bovete och jag kan förstå vad ni menar men tycker framför allt att det slår igenom när man bakar på bara bovete. Tycker det blir skillnad när man kompletterar med ett mjöl till. Men med er i åtanke så provade jag att baka receptet precis som det var plus en version där jag ersatte bovetemjölet med teff. Det är ju ett mjöl jag gärna bakar med, teffmjölet, med anledning av både goda egenskaper och bra näringsinnehåll. Det blev precis lika bra! Så du som vill kan gärna ersätta bovetet med teff och få ett gott bröd. Detta bröd är bakat med teff och durra och får en lite grövre konsistens och mörkare färg. Detta är bakat med durra och bovete och blir lite ljusare men med precis samma fina konsistens. Durra tycker jag för övrigt ofta blir bra att använda om man vill ersätta rismjöl i olika recept. Det är ett ljust och lätt mjöl med mycket bättre egenskaper än rismjölet. Själv föredrar jag att baka med antingen fullkornsrismjöl eller rårismjöl när jag väl använder det.Hoppas du fått lite bra tips på bakning av glutenfritt bröd!Ännu mera glutenfrittOm du vill inspireras av fler glutenfria recept tycker jag du kan kika in här, på kategorin glutenfritt. Här finns både bröd, bakverk, sött och desserter.