Fick en längtan efter mjuk pepparkaka med lingon, så jag utgick från favoritreceptet på durramuffins och tillsatte pepparkakskrydda, och så lite lingon direkt från frysen. Istället för durramjöl använde jag teff. Det blev så gott! Pepparkakskrydda kan du köpa färdigt på påse men det är precis lika lätt att blanda sin egen, vad som behövs kan du läsa om här. Varsågoda, en muffins med smak av jul. Glutenfria pepparkaksmuffins med lingon(6-8 st)80 g mandelmjöl50 g teff125 g florsocker2 tsk pepparkakskrydda115 g smält smör4 äggvitorfrysta lingonSätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke (mandel- och teffmjöl, florsocker och pepparkakskrydda). Smält smöret och ställ åt sidan. Separera 4 ägg och vispa äggvitorna tills det blir ett fast skum, det behöver dock inte vara så hårt som när man gör maräng. Tillsätt nu, lite i taget, smöret och de torra ingredienserna till äggvitorna och vänd runt smeten försiktigt med en slickepott tills allt blandats. Försök att behålla smeten så luftig som möjligt.Placera ut muffinsformar på plåt och fördela smeten, antingen med sked eller genom att spritsa. Jag fyllde först botten med lite smet och strödde sedan lite lingon över innan jag fortsatte fylla formarna, som kan fyllas nästan ända upp. Grädda i ca 15 minuter i mitten av ugnen, tills de fått fin färg. I mörka natten i midvintertidvi hälsar dig väna LuciaVälkommen du goda med ljuset hitvälkommen med hälsning om julefridvälkommen med ljus i din krona.Tänker att de orden har mer än en betydelse just denna jul. Och med mitt blomsterpill ber jag att få önska er en riktigt fin Lucia♥