<div style="text-align: left;">Juldagen, den stora skrotardagen som tillbringas i pyjamas och mestadels i soffan i sällskap med familjen, en bra film, en god bok, lite julgodis, en balja kaffe och så ett avbrott för lite julbordsplock. Många tycker att det här är bästa dagen på året och jag kan vara benägen om att hålla med. Mest kanske för att luften lite går ur en efter julaftonsfirandet och man tillåter sig att bara vara. En hel dag.</div> <div style="text-align: left;"></div> <div> <div style="text-align: left;"> <div><span style="text-align: justify;">För egen del har jag inte bara en julafton att fira utan även en födelsedag, dagen före dopparedan. Jo, jag skulle prompt komma till världen nästan en månad före beräknad ankomst och kanske det är därför jag är extra förtjust i julen. Min födelsedag har alltid firats precis som en födelsedag ska firas. Den dagen läggs liksom julen åt sidan en stund. Granen kläs senare på kvällen när gästerna gått hem. Och för både mig, min familj, mina vänner och numera mina vänners familjer hör det traditionen till att lämna julstöket för ett par timmar och samlas för födelsedagsmiddag hos mig. </span><em style="text-align: justify;">- Men blir du verkligen firad och får du verkligen presenter</em><span style="text-align: justify;">, tillhör de vanligaste frågorna. Jahadå, jag blir firad och jag får presenter. För mig är den 23:e min födelsedag och att samla familj och vänner är lika traditionsenligt som att samlas på julafton. Sedan är det klart att det blir lite koncentrerat alltsammans och att det blir en hel del extra att fixa än bara inför julafton. Men det är det sannerligen värt.</span></div> </div> </div> <div></div> <div> </div> <div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Årets födelsedagstårta hämtades från fina receptappen <a href="http://cookandbakeglutenfree.com/home.html" target="_blank" rel="noopener">Cook & Bake</a> Glutenfri, som finns i både en gratis- och fullversion. Det är Jessica Frej och Maria Blohm som skapat recepten och <a href="http://www.dagmarskitchen.se/" target="_blank" rel="noopener">Sonja Dahlgren</a> som tagit de vackra bilderna. Det är ju också Jessica och Maria som ligger bakom den fantastiska boken Nytt bröd som jag skrivit om flera gånger tidigare. Tack vare dem fanns både Kavring och Havreknäcke på vårt julbord, alltsammans glutenfritt med recept från ständige följeslagaren i <a href="http://nyttbrod.se/index.html" target="_blank" rel="noopener">kokbokshyllan</a>. Tårtan heter Devil's Food Cake och är en ljuvlig skapelse med chokladbottnar och en chokladglasyr bestående av både mörk- och mjölkchoklad. Tårtan var dock allra godast nybakad. En sådan här maffig skapelse blir lite mäktig så den räcker gott och väl till 12 personer. Devil's Food Cake uppskattades av alla gäster och var härligt luftig och oerhört chokladig. Njutbart!</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Hoppas ni alla njuter av dagen. Och god fortsättning på julen.</div> </div>