Det är dags för de goda mandelkakorna att få ett samlingsinlägg. Det har blivit sju olika smaker och jag tänker att det här inlägget kan underlätta för er att hitta alla recepten. De goda mandelkakorna, 7 olika smaker.Det började med mandelkakor med citron. Jag åt något liknande på ett café och blev helt såld. Letade recept och hittade till slut ett som jag modifierade något. Sedan det första inlägget har jag förbättrat receptet ytterligare. Det gjorde jag till min första bok Blomster & bakverk där dessa ljuvliga godbitar såklart fick vara med.Kakorna bakas med mandelmjöl och är naturligt glutenfria. Här hittar du grundreceptet med smakerna citron, apelsin och lime. Det här är det förbättrade receptet. Kakorna med citron blandar jag ibland med blå vallmofrön. De med apelsin har också saffran och är fantastiska till advent och jul. Eller ja, de är lika goda året om, men du fattar. De med lime gör jag med hälften mandel och hälften pistage. Det blir också gott!Novembermys lördag 23/11 hos Drejat.se i Åkersberga.Keramiken på bilden här ovan är gjord av min vän och keramikern Susanne som har butiken Drejat.se här i Åkersberga. Nästa lördag den 23/11 kl 10-16 slår vi våra påsar ihop och bjuder in till novembermys med härlig stämning, dryck med tilltugg, fina erbjudanden och massor av inspiration. Passa på att köpa något fint till dig själv, en present eller julklapp. En personligt signerad bok och handgjord keramik, finare blir det knappast! Vi ses i butiken drejat.se, Lillövägen 3, Åkersberga. I facebookevenemanget kan du läsa mer. Här har jag smaksatt mandelkakorna med pepparkakskrydda. Det blev också så gott! Så här gör jag min egen pepparkakskrydda. Två av de godaste smakerna samsas här i mandelkakorna med apelsin och kardemumma. Till en fars dag gjorde jag dessa mandelkakor med choklad och whisky. Här provade jag att baka in ett färskt hallon i kakan som också smaksattes med frystorkade hallon. Det blev gott med ett färskt bär i mitten men man får äta mandelkakorna med hallon ganska så snart. Jag vet att det är flera som bakar mandelkakorna med apelsin och saffran varje jul och det gör mig så glad, att det här receptet har blivit till en god tradition hos er också.