Det glutenfria julbrödsbaket.För dig som bakar glutenfritt kommer här en samling goda tips för det glutenfria julbrödsbaket. Jag vill också tipsa dig om mitt inlägg med mina bästa tips för glutenfri bakning med naturligt glutenfria mjöler, alltså inga mixer. Bakgrunden till att jag bakar både med och utan gluten är att jag under en period behövde utesluta både gluten, mjölk och socker från min kost. Jag fick då erfara hur trist det glutenfria brödutbudet var och att det mestadels bestod av stärkelser och knappt något mjöl alls. Jag har lärt mig massor på vägen och ser det som självklart att dela med mig av den kunskapen. Glutenfri kavring med smak av kaffe kan vara ett av de godaste glutenfria recept jag fått till. Så himla gott med kavring till julens frukostar, för att inte tala om smulad kavring i botten som görs till sill- och laxtårtor bland annat. Blir så fin smak. Glutenfritt grytbröd på två olika sätt, med durra eller teff. Och en massa andra kryddor och godsaker. Här får degen jäsa i upp till 10 timmar i degskålen och sen ytterligare lite till innan det gräddas. Det mustiga glutenfria vörtbrödet bakat på teff och durra. Det här vörtbrödet ville jag skulle efterlikna vårt vanliga vörtbröd så mycket som möjligt. Så jag har lite mörk sirap i brödet, liksom russin och sedan använder jag mig av både julmust och öl. Dryckerna gör att det blir ett riktigt saftigt bröd. Vad gäller julmust och öl vill jag vara tydlig med att det inte är alla med celiaki eller glutenintolerans som tål detta. Du får själv kolla vad som fungerar för dig själv eller den du ska baka till. Glutenfri vörtlimpa utan jäsning. Ett bröd som bakas med filmjölk och alltså bara rörs ihop och gräddas. Har bakat med mina favoritmjöler durra och teff samt lite havregryn och så de juliga kryddorna pomerans, kryddnejlika och ingefära som alla för tankarna till ett julbröd. Mitt glutenfria julbröd är en variant på ett av de mest populära glutenfria brödrecepten här på bloggen. Det är ett bröd på durra- och bovetemjöl som jag kryddar med pomerans, ingefära, kryddnejlika och brödkryddor. Ännu mera decembermys.Hela december fylls i år med recept, pyssel och inspiration. En del från arkivet och en del nybakat. Och så lite nytt julpyssel eller inspiration till dukning och julklappsinslagning. Hoppas att jag kan inspirera dig! Här kan du se alla inlägg med decembermys.Ännu mera blomster och bakverk.Det betyder så mycket att du tittar in här och följer min värld av blomster och bakverk. Häng gärna med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Är du en av dem som jag skriver till varje vecka i mitt fredagsbrev? Om inte får du gärna bli min brevkompis genom att fylla i dina uppgifter längst ned på denna sida. Om du uppskattar mina recept och inlägg blir jag glad om du trycker på hjärtat eller stjärnorna (på inläggen med recept). Tack!