Sex recept på fröknäcke.Fröknäcke är så gott och enkelt att baka. Här är sex olika recept och några tips till er som kan underlätta bakningen. Alla recept är utan gluten, mjölk och ägg.Sesamknäcke med havssalt och fänkålsfrönDet här knäcket får en helt egen karaktär tack vare sesamfröna. Snäppet godare nästan än det vanliga fröknäcket.Lakrits- och sesamknäckeAtt krydda knäcket med lakritspulver kan låta knasigt, men oj vad gott det blir!Fröknäcke, gott glutenfritt och lättbakat Det här knäcket görs helt utan stärkelse och finmalda psylliumfröskal (fiberhusk). Fröknäcket, första receptetDet allra första receptet som du kan använda som ett slags grundrecept.Glutenfritt fröknäcke på nytt sättHär är en variant på grundreceptet ovan. Upptäckte hur vansinnigt gott det blir att strö över både vallmo- och fänkålsfrön. Prova!Fröknäcke med pepparkakskryddaHärligt att smaksätta fröknäcket och här tillsatte jag lite pepparkakskrydda.Några tips.Det är enkelt att baka fröknäcke och man kan använda olika fröer och kryddor beroende på vad som finns i skåpet. Jag har ofta bara strött flingsalt ovanpå knäcket men numera blir det oftast fänkåls- och/eller vallmofrön. Så himla gott.Jag rör ihop de torra ingredienserna först och tillsätter sedan vätskan. Om man låter smeten svälla en stund håller den ihop bättre, men det går att breda ut smeten med en gång. Här nedan finns steg-för-steg-bilder som är snabbt knäppta med mobilen och ja, jag återanvänder bakplåtspapper vilket ju inte blev så bildskönt. Men det bjuder jag på! Jag tycker det är enklast att börja med att breda ut smeten med en slickepott. Sedan lägger jag ett bakplåtspapper ovanpå smeten och kavlar tills hela bakplåtspapperet täcks. För snygga bitar kan man jämna till kanterna och lägga de bitarna ovanpå smeten och kavla ut lite till med papper emellan. Skär smeten i rutor och grädda enligt receptet. Jag använder en pizzaskärare.I tidiga recept har jag skrivit att knäcket kan gräddas en stund, tas ut och skäras i bitar och sedan gräddas klart. Det går lika bra att skära innan gräddning. Och skär knäcket i vilken form du vill, smala långa bitar eller stora rutor. Man kan också bara bryta det i bitar efter gräddningen.Gräddningstiden beror lite på din ugn och om du kör varmluft. Viktigt att du låter knäcket stå inne tills du känner att det är helt torrt. Sedan kan du även låta det stå kvar en stund på eftervärme. Goda röror till knäcket.Vill också passa på att tipsa dig om tre röror som jag tycker passar utmärkt som både pålägg, dipp eller tillbehör. Cashewröra med soltorkade tomater, grön röra med ärter och hummus med rödbetor.Ännu mera blomster och bakverk.Ännu mera av mig och mitt skapande hittar ni dagligen på Instagram @anneliesblomsterochbakverk . Och min facebooksida finns här @blomsterochbakverk.