<div style="text-align: left;"><span style="text-align: justify;">Är det något jag är riktigt förtjust i så är det biscotti, eller små skorpor. En alldeles lagom bit till koppen med te eller kaffe. Men de får inte vara så där hårda som de på påse i butik. Den här varianten smaksätter jag med några av mina favoritkryddor - lakritspulver, kardemumma och raw cacao nibs. I mitt tycke en perfekt kombination. Väl avvägd smak av lakrits, en aning kardemumma och så den lite bittra smaken från chokladen. Lakritspulver kan variera i styrka beroende på märke så prova dig fram. Skulle du inte tycka om lakrits kan du istället smaksätta med kakao. Biscottin är gluten- och mjölkfri och innehåller bara lite kokossocker.</span></div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;"> </div> <div> <p style="text-align: left;">60 g rismjöl<br /> 60 g bovetemjöl<br /> 40 g mandelmjöl<br /> 25 g durramjöl<br /> 2 msk pofiber<br /> 2 tsk bakpulver<br /> 1 tsk fiberhusk<br /> 50 g raw cacao nibs<br /> 2-3 tsk lakritspulver<br /> 0,5 tsk mortlade kardemummakärnor</p> <p style="text-align: left;">2 ägg<br /> 1 äggula<br /> 60 g kokossocker</p> <p style="text-align: left;">1 uppvispad äggvita till pensling</p> <p style="text-align: left;">Värm ugnen till 200 grader. <span style="text-align: justify;">Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. I en större skål vispas ägg, äggula och kokossocker i 2-3 minuter så att det blir riktigt fluffigt. Tillsätt sedan försiktigt de torra ingredienserna genom att vända runt dem med en slickepott tills allt blandats. Låt sedan smeten svälla i 5 minuter.</span></p> <p style="text-align: left;">Klä en plåt med bakplåtspapper. Forma degen till två rullar, lika långa som plåten. Platta till dem något och pensla med äggvitan. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader. Efter 5 minuter skär du längderna i sneda bitar och lägger dem med snittytan uppåt. Ställ tillbaka plåten i ugnen i 30 minuter. Låt dem sedan svalna helt på plåten. Förvaras i lufttät burk och håller i flera veckor.</p> </div>