<div style="text-align: left;">Det var ju Kanelbullens dag i fredags och här hemma bakades det både vanliga och glutenfria kanelbullar. Hittade ett recept, men minns inte tyvärr var, på glutenfria kanelbullar som jag skrev ner på en lapp för ett tag sedan. Personen ifråga hade en mormor som alltid bakat de här med lyckat resultat. Och visst blev de bra! Lättarbetad deg, bra konsistens och god smak. Kan verkligen rekommenderas, så här kommer receptet:</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;"><strong>Glutenfria kanelbullar, 25-30 st </strong></div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;"><em>Deg:</em></div> <div style="text-align: left;">1 paket jäst</div> <div style="text-align: left;">5 dl mjölk</div> <div style="text-align: left;">100 gram smält smör</div> <div style="text-align: left;">2 msk fiberhusk</div> <div style="text-align: left;">600 gram glutenfri mjölmix</div> <div style="text-align: left;">1,5 dl socker</div> <div style="text-align: left;">0,5 tsk salt</div> <div style="text-align: left;">1 ägg</div> <div style="text-align: left;">2 tsk kardemumma</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;"><em>Fyllning:</em></div> <div style="text-align: left;">150 gram smör, rumsvarmt</div> <div style="text-align: left;">0,5 dl socker</div> <div style="text-align: left;">1-2 msk kanel</div> <div style="text-align: left;">1 msk vaniljsocker</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Blanda mjölk och smält smör. Låt det bli fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan och blanda ner fiberhusk (använd gärna en visp). Låt svälla några minuter. Tillsätt ägg och sedan resten av ingredienserna. Arbeta väl i maskin eller med elvispens degkrokar. Jäs i 10 minuter. Kavla ut till en rektangel. Rör ihop fyllningen och bred ut över degen. Rulla ihop, skär i skivor och lägg i formar. Låt jäsa under bakduk i ca 45-60 minuter. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Märkte att bullarna fick lite väl bra färg i min ugn så jag gräddade de lite längre ner än vad jag brukar, men 10 minuter behövdes för att få dem färdiga.</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Så fort de svalnat är det bara att njuta. Kanelbullens dag kan man väl fira varje dag. Och annandag kanelbulle går också bra.</div>