Overnight oats är en slags kall gröt där du på kvällen blandar ihop havregryn med vätska och någon krydda eller smak, för att sedan låta gröten stå och svälla i kylen över natt. På morgonen tar du fram din frukost-på-burk ur kylen och serverar den med goda tillbehör. Overnight oats - eller över-natt-gröt - har jag tipsat om flera gånger förut men denna gång gjorde jag gröten på ett lite annorlunda sätt. Overnight oats med äpple 2 portioner Ingredienser 2 dl havregryn (ren havre eller boveteflingor för glutenfritt) 3 dl naturell havreyoghurt (eller valfri sort) 0,5 tsk mald kanel 0,25 tsk mald kardemumma 1 äpple, rivet en nypa salt Till servering 1 äpple, klyftor en nypa mald kanel 0,5 msk kokossocker (kan uteslutas) 2 msk hackad sötmandel/valnötter/pistagenötter (kan uteslutas) kokosolja att steka i Blanda samtliga ingredienser i en skål. Ställ in i kylskåpet över natten. På morgonen brukar jag ta fram gröten så att den inte är kylskåpskall när det är dags att äta frukost. Fördela gröten i två skålar. Stek äppelklyftorna i lite kokosolja tills de mjuknar och får fint med färg. Strö över kanel, kokossocker och eventuella nötter och låt steka med i en minut. Toppa gröten med de varma äpplena. Klart att äta! Mera över-natt-gröt Om du vill prova andra varianter på över-natt-gröt är det bara att skriva overnight oats i sökrutan. Eller klicka dig vidare in till kategori Frukost här på Blomster&Bakverk. Den variant på overnight oats som hittills varit min favorit är denna där man blandar havregrynen med bland annat vatten och äppelmos. Jättegott! Ännu mera Blomster&Bakverk För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.