Chiapudding kan man göra på så många sätt och variera sig med både kryddor och tillbehör. Idag blev det en lite kryddig variant som smaksatts med gurkmeja och ingefära. Och så har jag upptäckt hur himla gott det är att varva puddingen med blodapelsin. Ja, och så fanns det ett par mangobitar kvar i frysen som fick vara med. Och så hackade pistagekärnor på toppen. Ett riktigt gott sätt att inleda helgen. Så här gör du: Mixa ca 2 dl valfri mjölk med 2-3 msk chiafrön, 1 krm gurkmeja och 1 krm ingefära. Häll på burk, låt stå ca 10 minuter, blanda runt med en gaffel, sätt på lock och låt stå i kyl över natt. Om du har en mixer tycker jag att det blir en skillnad i krämigheten om man istället mixar sin pudding. Chiafröna krossas också något och tas lättare upp av kroppen. Klart att servera morgonen därpå. Om du söker på chiapudding i sökrutan högst upp till höger får du fram ännu mer nyttig och god frukostinspiration. Bild från Sandbergs trendrapport. En av frukostbilderna från mitt instagram lånade jag ut till Sandbergs Tapeter då de behövde en bild på chiapudding till sin quiz som de tagit fram i samband med sin trendrapport. Vill du läsa matnyttigt och njuta vackra moodboards, ladda ner rapporten. Och gör deras quiz, jag blev inte helt oväntat 'Odlare'. Så här står det: Odlaren uppskattar allt som växer. Blommor och grönsaker blir till hoppfulla symboler för livskraft och framtidstro. Det egna odlandet, storskaligt som småskaligt, handlar om ett intresse för det naturliga och hållbara. Intresset för naturen avspeglar sig självklart i hemmet där väggarna får blomma ut och där den personliga dekoren till allra största del består av en blandning av det säsongen kan erbjuda. För odlaren finns inget bättre än ett hem fullt av liv i ständig förändring. Jamenvisst låter det som jag. Njut nu av lördagen♥