Smoothie är något jag tycker är väldigt gott och det är roligt eftersom man kan variera den så mycket. Allt efter tycke och smak och känsla för dagen. Något som jag gillar är att toppa smoothien med en riktigt god granola. Och den godaste granolan tycker jag är den man gör själv. Tidigare har jag tipsat om det här och detta receptet. Den som köps i butik innehåller oftast alltför mycket socker och jag gillar att kunna styra innehållet själv. Och nu har jag gjort en granola med jordnötssmör. Provade ett recept som Katarina, Hovkonditorn, bjuder på. Ni har väl kikat in hos Hovkonditorn? Där hittar ni massvis med inspiration på framför allt lite nyttigare recept, men en härlig blandning och fina bilder. Katarina har också precis släppt sin andra e-bok med recept. Kan varmt rekommenderas. Och receptet hittar ni alltså här. Jag kunde inte hitta 4-kornshavre, så jag använde ren havre bara. Och valfria nötter blev sötmandel och cashewnötter i min blandning. Har fått frågan vad jag köper för nötsmör (använder både mandel- och jordnötssmör) och jag köper oftast av detta märke, som är ekologiskt och med ett bra innehåll. Deras nötsmör består enbart av rostade mandlar/jordnötter som malts till ett fint smör. Den här är också god och finns i olika konsistens och med olika smak. Nötsmör är en bra källa till protein och gott både i chiapudding, i smoothies, på varma äpplen eller till ett fat med apelsinklyftor. Bland annat. Mycket energirikt dock så i lagom mängd blir njutningen allra bäst. Med det här crunchet blir frukosten lite extra njutbar.