Nyponsoppa på det c-vitaminrika nyponskalsmjölet är ett enkelt sätt att snabbt vispa ihop en kastrull nyponsoppa. Jag kan gärna njuta av det en kall dag, när jag är hemma förkyld eller bara känner behov av något lättlagat som värmer. Jag som är född på sjuttiotalet har barndomsminnen av nyponsoppa med vaniljglass och mandelbiskvier. Men också varm nyponsoppa i termos på skidutflykt. Eller till mellanmål. När jag var liten dracks det en del både nypon- och blåbärssoppa. Som jag minns det gjordes sopporna främst från det där pulvret ni vet. Jag tycker du ska prova det här sättet istället. Nyponsoppa på nyponskalsmjöl. Nyponskalsmjöl gör man av torkade nyponskal så det är naturligt rikt på vitamin C. Jag använder det till exempelvis både brödbak, smoothies och granola. Det ger både en god och lite syrlig smak. Hos mig finns exempelvis dessa recept med nyponskalsmjöl; Glutenfritt teffbröd med julens kryddor, Fröbröd utan gluten och mjölk samt Glutenfria frukostfrallor med teff. När du gör nyponsoppa på det här viset kan du välja att göra den helt sockerfri eller styra mängden sötning själv. Och så är det inga andra tillsatser. Snabbt går det också. Jag vet att man kan plocka nypon själv och ta tillvara men där går nog ändå gränsen för mig. Känns som en så tidskrävande process så här går jag gärna den bekväma vägen. Men det går, om du vill!