Nyår närmar sig med stormsteg och här har jag samlat länkar till både goda desserter, tilltugg och förrätter. Hoppas att det smakar! Räkbakelse, det här är en favorit hos oss. God förrätt eller varför inte en matig godbit till tolvslaget. Här finns receptet. Krustader som fylls med en färskostkräm kryddad med rosmarin. Och så en liten klick med hjortonsylt. Så goda till välkomstskålen. Toast Skagen, alltid lika festligt och gott! Vem blir inte glad av en osttårta! Den här görs på en pepparkaksbotten och dekoreras med granatäpplen. Kan lika gärna göras med digestivebotten. Det finns inte mycket som slår en riktigt god skagenröra. Här är min godaste variant. En desserttallrik är vackert att ställa fram på nyår. Här en citroncheesecake med salmbärspannacotta, mandelsmul och en chokladkräm. Pannacotta med hallonspegel och kristalliserad vit choklad. Både vackert och gott! En god variant på ovan, vaniljpannacotta med hallonkompott. Ännu en dessert som kan förberedas och alltid är lika uppskattad, Crème Brûlée med kardemumma. Enklare variant av den alltid lika goda citron- och marängpajen. Chokladganachetårta med flingsalt, en både enkel och lyxig tårta. Enkel chokladmousse på bara 3 ingredienser. Den vackra salmbärsmoussebakelsen med saffranspannacotta och hallonkompott. Kokosmousse med karamelliserad ananas. En dessert som enkelt görs helt utan mjölkprotein och vitt socker. Jag tänker också att den magiskt goda pistageglassen på bara 3 ingredienser passar utmärkt som avslutning på en nyårsmiddag. Och så till sist, glassbomben! En klassiker som går hem i alla åldrar. Se där, ett urval av smått och gott. Hoppas att jag inspirerat dig till både nyårsafton och andra tillfällen. Nu ska jag fundera ut vad vi själva ska ha på menyn.