Ibland vill man bara röra ihop den allra enklaste av desserter och fort får det gärna gå. Eller så kan det hända att man rätt sent kommer på att man vill ha en dessert till kvällen och då passar en chokladmousse perfekt. Eller, ja, en chokladmousse passar väl egentligen alltid perfekt. Till just den här enkla och snabba desserten behövs dessutom bara tre ingredienser. Choklad och ägg finns i princip alltid hemma i vårt kök men grädden kan jag behöva gå och handla. Och så här enkelt är det: Chokladmousse 4 portioner 200 g mörk choklad, 70% 2 dl vispgrädde 2 st äggulor Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Smält chokladen över vattenbad genom att placera skålen över en kastrull med uppkokat vatten. Stäng sedan av värmen. Om det behövs, sätter du plattan på låg värme tills chokladen mjuknat helt. Rör tills helt smält. Lyft bort skålen och ställ på arbetsbänken så att chokladen svalnar innan äggen tillsätts. Vispa grädden ganska hårt. Rör ner äggulorna, en i taget, i den smälta chokladen. Vänd sedan försiktigt ner grädden, börja med lite grann och arbeta sedan in resten. Klicka eller spritsa moussen i serveringsglas och dekorera med något som finns tillhands. Låt moussen stå i kylen minst en timme före servering. Om du låter den stå längre, se till att den tas ut i god tid innan servering då den annars blir rätt hård i konsistensen. Just vid detta tillfälle hade vi en påse fina tryfflar stående som jag toppade moussen med. Man kan också ta ett par deciliter hallon (färska eller frysta och tinade) och mosa med 1-2 msk råsocker (eller kokossocker) och lägga på toppen. Blir himla gott. Och vackert! En enkel dessert med lyxig känsla. Hoppas att jag inspirerat till en god helg.