Chokladfudge är ett julgodis jag tycker om men tycker det har varit lite krångligt det recept vi har, att först koka och sen vispa. Nu i år har jag sett flera som gjort på detta enkla och snabba vis. Det måste jag ju tipsa er om! Chokladfudge Förbered ett vattenbad. Häll några cm vatten i kastrull och låt koka upp. Sänk värmen. Grovhacka 400 g mörk choklad (70%) och lägg i skål tillsammans med en burk söt kondenserad mjölk, en halv tsk vaniljextrakt och 3 msk rumsvarmt smör. Placera skålen över varma vattnet och rör om tills det helt smält ihop. Det tar ca 5-10 min och blir en ganska så tjock smet. Häll ut på bakplåtspapper 20x20 cm. Använd en form eller de geniala gjutbalkarna från Pufz. Jämna till ytan. Låt stelna i kyl ett par timmar och skär sedan i bitar. Förvaras i burk med lock. Tänker att man kan använda någon krydda om man vill eller kanske pudra över kakao eller fryst bärpulver. Fick några tips också om att toppa med krossade polkagrisar eller daim. Lätt som en plätt var detta i alla fall! Tips på ett lite nyttigare julgodis Om du letar efter ett julgodis utan socker så kan jag tipsa om mina fikonbollar med saffran. Ännu mera Blomster&Bakverk För ännu mera Blomster&Bakverk, välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.